Blog

  • Anasayfa
  • 2020’de Öne Çıkacak Pazarlama Becerileri
2020’de Öne Çıkacak Pazarlama Becerileri

2020’de Öne Çıkacak Pazarlama Becerileri

Microsoft'a göre dijital pazarlamacılar için en önemli yetenek SEO. Microsoft tarafından Linkedin platformunda yapılan ve dünya genelindeki 600 üst düzey pazarlamacının katıldığı bir araştırmaya göre; 2020 yılında pazarlamacıların sahip olması gereken en önemli becerinin "SEO" (arama motoru optimizasyonu) olduğu açıklandı.
İş ortamında gerekli becerileri teknik ve karakteristik olarak ikiye ayıran araştırmada öne çıkan becerilerin sıralaması şu şekilde.

Teknik Beceriler:
SEO
Veri Analizi
Metin Yazarlığı
Davranış Analizi
Otomasyon

Karakteristik Beceriler:
Yaratıcılık
Alçak gönüllülük
Empati
Uyum Yeteneği
Şeffaflık

SEO'nun ardından listede yer alan diğer teknik becerilere baktığımızda; verinin ve davranışların analiz edilmesi yoluyla, tüketici davranışlarını anlamak ve reklam kampanyalarını buna göre revize etmek markaların pazarlama bütçelerinden maksimum geri dönüş alması için hayati öneme sahip görünüyor.

Teknik becerilerin yanı sıra karakteristik becerilere baktığımızda da yine müşterilerin davranışları hakkındaki bilgileri anlama, değişen koşullara göre uyum sağlamanın önemini görüyoruz.

Tüm bu becerilerin temelinde de müşteri verisi oluşturma ve bu veriyi yorumlayıp yeni pazarlama stratejileri geliştirmek yatıyor.

Siz de markanızın pazarlama çalışmalarını 2020 trendlerine göre şekillendirmek ve ölçülebilir reklam faaliyetleriyle yatırımlarınızın karşılığını görmek istiyorsanız bizi arayın, görüşelim.

İstediğiniz ve hedef kitlenize uygun sitelerde en uygun maliyetlerle yerinizi alın.

TEKLİF ALIN
sempublic - dijital pazarlama ajansı sempublic - dijital pazarlama ajansı